18 Nisan 2016

Geliyoo arama motoru hakkında

Daha önce belki duymuşsunuzdur geliyoo.com adıyla bir yerli arama motoru projesi başlatıldı. Uzun zamandır bu projenin hayata geçmesini bekliyorum ümitle ancak ne yazık ki yıllardır bu site faaliyete geçemedi. Bu konudaki eleştirilerimi burada paylaşmak istedim.

Yerli bir arama motoru projesi başlatmışsınız bu güzel ama buna isim belirlerken googledaki oo harflerini aynı şekilde iki tekrarlı kullanayım, logo seçerken aynı internet explorer gibi bir simge yapayım, sonra da sitemde açıklama yaparken resimli örnek vererek google'dan bahsederken "bir başka arama motoru" tabirini kullanayım derseniz kusura bakmayın kendinizi küçük düşürmekten başka birşey yapamazsınız. Her ne kadar iyi niyetli de olsanız bu tür davranışlar bu ülke insanına hakaret gibidir, halkı cahil kabul etmektir. Kaldı ki bu projeyi yıllardır çeşitli nedenlerle hayata geçiremediniz, en başta basit bir hesap yaparak dahi olsa 70 milyonluk bir ülkede kullanılacak bir arama motoru için ne kadar sunucu, veri hattı ve diğer türde teknolojik yatırım yapmanız gerekeceğini belirlemediyseniz buna arama motoru projesi değil olsa olsa "hobi projesi" diyebilirsiniz. Bunun dışında gördüğüm kadarıyla projenin kurucusu olarak uzun zamandır ısrarla cumhurbaşkanımızla çekilmiş bir resminizi profil resmi olarak kullanıyorsunuz (linkedin). Bu da projenize güvenmekten uzak bir durumda olduğunuzu gösteriyor.

Bunlar benim kişisel eleştirilerimdir. Yerli bir arama motoru geliştirilmesini ben de birçok vatandaşımız gibi canı gönülden isterim.

Hiç yorum yok:

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...