30 Nisan 2012

Ubuntu 12.04 Alt+Tab çalışmıyor

Birkaç gün önce Ubuntu 12.04 sürümüne geçiş yaptım ve açık olan pencereler arasında geçiş yapmaya yarayan Alt + Tab kısayolunun artık çalışmadığını farkettim. Klavye ayarlarında kısayolları düzenleyip denediğimde de sonuç değişmedi. Daha sonra başka bir çözüm ile sorunu düzelttim ve şu anda çalışıyor. Sorunu düzeltmek için önce compizconfig-settings-manager paketini kurmamız gerekiyor. Bunun için şu komutu çalıştırın:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Paketi kurduktan sonra ccsm komutunu çalıştırın yada Uygulama menüsünde Sistem araçları->Tercihler->Compiz ayar yöneticisi ile de uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Uygulamayı açtıktan sonra Uygulama Seçici seçeneğini aktif hale getirin. Daha sonra isterseniz simgeyi tıklayarak ayarları görebilirsiniz. Listede ikinci sıradayer alan ve yanında klavye işareti olan Sonraki Pencere seçeneği için AltTab kısayolu tanımlı olmalıdır. Uygulama Seçici bölümü etkinleştikten sonra bu ayar yönetici uygulamasını kapatabilirsiniz. Artık sisteminizde Alt+Tab kısayolu çalışıyor olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...