10 Nisan 2013

Çin'de iyi bir tedarikçi bulmanın 10 yolu


1) İyi bir tedarikçinin uzun süreli bir geçmişi olmalı ve ithalat/ihracat konularında en az 3 yıl tecrübeli olmalı.

2) İyi bir tedarikçinin fabrikasındaki işçi sayısı en az 50-100 civarında olmalı (sektöre göre değişiklik gösterebilir).

3) Guangdong, Fujian, Zhejiang, Shandong, Jiangsu gibi bölgelerden tedarikçi bulmak daha iyidir. Bu bölgeler daha gelişmiştir ve müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilir.

4) Tedarikçinin fabrikasını internette arayın ve web sitesini ziyaret edin. Eğer çok fazla reklam/gösterim alanı varsa bir daha düşünün. Tedarikçi web sitesi firmanın ürünlerinin sergilenmesi ve müşterilere gerekli bilgilerin kolay bir şekilde verilmesi içindir.

5) Fabrikanın özel mi devlete mi ait olduğunu kontrol edin. Özel fabrikalarla iş yapmanız tavsiye edilir.

6) Fabrikaya örnek gönderin ve aynı şekilde üretim talep edin. Ürünler elinize ulaştıktan sonra mümkün olduğunca hata bulmaya çalışın. Asla işin en başında "Numune ürününüz harika olmuş" demeyin.

7) Eğer mümkünse ve istiyorsanız fabrikayı ziyaret edin ve imalathaneyi, yemekhaneyi ve temizlik yerlerini görün. İyi bir fabrika çalışanlarına iyi imkanlarla muamele etmelidir.

8) Fabrikada ingilizce bilen birisi ile konuşun ve ona birçok soru sorun: Kaç işçi çalışıyor? Fabrika hangi miktarda ekipman/makineye sahip? Yıllık cirosu nedir? vb. sorular. Eğer hemen yanıt veriyorsa bu şahıs ihracat işlemlerinde yardımcı olabilir.

9) Tedarikçiye neye ihtiyacınız olduğunu detaylı bir şekilde anlatın. Çinli tedarikçiler ürünleri herhangi bir fiyatta sağlayabilirler. Eğer iyi kalite istiyorsanız bunu açıkça belirtmelisiniz. Ayrıca ilk yüklemeden önce fabrikayı ziyaret edin. Eğer varsa ürünlerle ilgili problemleri bulun ve iade edin. Her yükleme tarihinden önce Çin'e gitmenize gerek kalmasın.

10) Ürünlerin kalitesinden ve üretimin vaktinde tamamlanmasından iyice emin olabilmek için size yardımcı olabilecek yerel bir temsilci bulmaya çalışın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba. ben ozan cakman. 2007 den beri cin de yasiyorum. son 5 yildir ticaret ile ugrasiyorum. bircok fabrika ile direk baglantim var. bu yil bir cinli arkadasim ile kendi tedarik firmamizi actik. eger yardim edebilecegimiz bir konu olursa bize ulasabilirsiniz.

whatsapp: +8613710006457

wechat: 1400353627

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...