4 Nisan 2015

Konum paylaşma uygulaması


Hiç dışarıdayken konumunuzu bir yakınınıza veya arkadaşınıza bildirme ihtiyacı duydunuz mu? İyi bilinen mekanlar için bu pek sorun olmasa da her zaman durum böyle olmayabilir. Bazen nerede olduğunuzu sizin bile bilmediğiniz bir yerdeyken buluşmak için yada size ulaşmaları için konum paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlar için kullanabileceğiniz bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Orjinal adı Gps coordinates finder, Türkçe adı ise Gps koordinat bulucu olan bu mobil uygulama sayesinde android uyumlu cep telefonunuz yada tabletinizi kullanarak ve bulunduğunuz konumu haritada görerek istediğiniz yöntemle istediğiniz kişiyle paylaşabiliyorsunuz. Paylaşım yaparken gps koordinat bilgilerinizi istediğiniz biçimde görünecek şekilde paylaşım mesajınıza dahil edebiliyorsunuz. Özellikle sizi bulmak istediğiniz kişinin bir navigasyon cihazı yada uygulaması kullanması mümkün olan durumlarda bu bilgi çok faydalı olacaktır. Konum bilginizin koordinat olarak paylaşılması haricinde ayrıca uygulama sizin için bulunduğunuz konuma ait google maps bağlantısını da paylaşım mesajınıza dahil ediyor. Paylaşım yaparken mesajınızı istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz konum paylaş uygulaması ile konum bilginiz dışında paylaşım metnine ilave mesaj da ekleyebilirsiniz (ör: "burada bekliyorum" gibi).

Uygulama konumunuzu tespit ederken cihazınızın GPS donanımı yada internet erişimiyle konum belirleme özelliklerinden faydalanabiliyor. Eğer isterseniz bulunduğunuz konum yerine istediğiniz herhangi bir başka konumu da paylaşabilirsiniz. Örneğin "Şurada buluşalım" şeklinde bir mesajla istediğiniz kişiyle buluşmak üzere ortak bir konum belirleyebilirsiniz. Bunun için de paylaşmak istediğiniz konumu haritada üzerinde tıklayarak işaretçi konumunu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Haritada zoom seçenekleri ve farklı harita görüntüleme türleri arasından seçim yaparak istediğiniz şekilde kolayca konum seçebilirsiniz.

Ayrıca uygulamadaki dahili arama özelliğini kullanarak google rehberde kayıtlı konumları kolayca bulabilirsiniz. Bilinen konumlar için arama özelliğini kullanarak kolayca istediğiniz konumun yerini haritada görebilir, gps koordinatlarını istediğiniz biçimde öğrenebilir ve istediğiniz kişilerle cihazınızın desteklediği paylaşım seçenekleri ile paylaşabilirsiniz.

Uygulamayı aşağıdaki adresten cihazınıza yükleyebilirsiniz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eezgu.GPSkoordinatbulucu



Hiç yorum yok:

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...