18 Eylül 2009

Geany için siyah tema

Bir süre araştırma yaptıktan sonra Linux ortamında kod yazmak için Geany düzenleyicisini kullanmaya karar verdim. Php ve birçok diğer dil için verdiği renklendirme desteği ve php için otomatik tamamlama özelliği bu kararımda etkili oldu. Bir süre sonra yaşadığım tek sorunun zemin rengi olduğunu farkettim. Uzun süre ekrana bakınca beyaz zemin gerçekten göz yorucu oluyor. Bunu düzeltmek için siyah bir tema aradım ve şu adreste buldum:

http://code.google.com/p/geany-dark-scheme/downloads/list

Birçok dil için özenle seçilmiş renklerden oluşan siyah zeminli bu tema gerçekten hayat kurtarıcı nitelikte. Gözleri yormayan rahat renkler seçilmiş. Yukarıdaki adresten geany_dark_filedefs_20090516_193911.tar.bz2 dosyasını indirdikten sonra arşivdeki dosyaları /home/[kullanıcı adınız]/.config/geany/filedefs dizinine çıkarın ve geany programını kapatıp yeniden başlatın. Bunun dışında herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.

Hiç yorum yok:

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...