12 Eylül 2018

Renault Clio EDC Dizel otomatik izlenimlerim

Yakın zamanda aldığım 2016 Clio dizel EDC touch model kullanıyorum. Yakıt tüketimi olarak günlük 40km toplam yol (20+20) ile ortalama tüketim 4.4lt/100km üstelik ortalama hızım trafik nedeniyle 40km/s geçmez. EDCnin vites geçişleri çok iyi devir sesine dikkat etmezseniz anlayamazsınız bile. Vites aralıklarından da bahsedeyim 6 vitesli edc şanzıman araç 70km/s hıza ulaştığında 6. vitese geçmiş oluyor. Bu arabanın olayı zaten düşük devirde giderek tasarruf etmesi yoksa zaten teknik verilere 3.7lt/100km ortalama yazamazlar. Araba resmen ölü devirde gitmeye çalışıyor sürekli (40la giderken 4. vites, 50 civarında 5. vites, 70e yakın 6.vites). Devire bakarsanız her zaman 2bin devirin altında tutmaya çalışıyor aracı. Bu nedenle bu araç performans kullanımı için uygun değil ve o şekilde kullanırsanız edc zarar görebilir. O şekilde kullanmak isteyen manuel alması lazım. Ama haşin kullanmadan sakin gidişle ve trafik yokuş gibi durumlarda gerektiğinde manuel moda alarak dikkatli kullanırsanız bir şey olacağını pek sanmıyorum.

EDC şanzımanla ilgili notlarımı okumak için aşağıdaki yazımı okuyabilirsiniz:
https://eezgu.blogspot.com/2018/08/edc-sanziman-kullaniminda-dikkat-edilmesi-gerekenler.html

İç mekan rahat ve arka koltuklar çocuklu aileler için de yeterli. Daha önce sedan yada partner/doblo vb. türde araç kullananlar için bagaj küçük gelecektir ancak i10, picanto gibi modeller düşünürseniz onlardan daha iyi tabi.

Bu zamana kadar fark ettiğim küçük de olsa olumsuz yanlarını yazayım:

- Araç hızlandığında rüzgardan dolayı bir uğultu sesi geliyor.
- Ön konsolun cam tarafındaki kaplama malzemesi siyah olsa da parlayabilen bir malzemeden yapılmış ve güneş belli açılardan geldiğinde ciddi parlama yapıp rahatsız edebiliyor. Ben gündüz kullanımda çoğunlukla camda parlama olduğunu görüyorum bu sürüş açısından bir dezavantaj elbette.
- Arka camlar touch pakette manuel
- Yine touch pakette yan aynaların kumanda düğmeleri yatay düğmeli. Sonraki modellerde (yada belki icon donanımlarda) joystik şeklinde oluyor o şekilde çok daha iyi yassı düğmelerde elinizle bulmak zor olabiliyor bazen bakmak zorun kalıyorsunuz hareket halindeyken.

Sonuç olarak Clio Dizel EDC yakıt fiyatlarının yüksek olduğu günümüzde otomatik araç tercih edecekler için makul bir seçenek.

Hiç yorum yok:

Kripto paralar hakkında

Kripto paralar, merkezi olmayan, şifrelenmiş ve dağıtılmış bir veritabanı olan blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital par...